Cinta Kontrak

Free Download Cinta Kontrak - by Nurul Ain Syuhada Free Download Cinta Kontrak - by Nurul Ain Syuhada - Cinta Kontrak, Cinta Kontrak Oi cicak kobeng Ayat aku tu Yang kau sibuk sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak Aku semburkan ayat ayatku dihadapan wajahnya Nur Alia Airysha seoran

  • Title: Cinta Kontrak
  • Author: Nurul Ain Syuhada
  • ISBN: 9789670246031
  • Page: 287
  • Format: Paperback

Free Download Cinta Kontrak - by Nurul Ain Syuhada, Cinta Kontrak, Nurul Ain Syuhada, Cinta Kontrak Oi cicak kobeng Ayat aku tu Yang kau sibuk sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak Aku semburkan ayat ayatku dihadapan wajahnya Nur Alia Airysha seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya Dengan bantuan sahabat Alongnya Kak Y Oi cicak kobeng A

Cinta Kontrak

Free Download Cinta Kontrak - by Nurul Ain Syuhada Free Download Cinta Kontrak - by Nurul Ain Syuhada - Cinta Kontrak, Cinta Kontrak Oi cicak kobeng Ayat aku tu Yang kau sibuk sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak Aku semburkan ayat ayatku dihadapan wajahnya Nur Alia Airysha seoran Cinta Kontrak Kawin Kontrak film bahasa Indonesia Kawin Kontrak adalah film komedi Indonesia yang dirilis pada tahun .Film yang disutradarai oleh Ody C Harahap ini dibintangi oleh Dimas Aditya, Dinda Kanyadewi, Ricky Harun, Masayu Anastasia, Herichan, Lukman Sardi, Mieke Amalia, Unang dan Wiwid Gunawan.Sekuel film ini berjudul Kawin Kontrak Lagi dan Kawin Kontrak dirilis pada tahun dan Cinta Laura bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas Cinta Laura Kiehl atau lebih dikenal sebagai Cinta Laura t inta laura lahir Agustus adalah seorang aktris dan penyanyi berkebangsaan Indonesia yang saat ini mulai berkarier di dunia Internasional Cinta mulai dikenal di masyarakat saat membintangi sinetron Cinderella Apakah Cinta Hanyalah Mimpi Pada tahun Cinta mendapatkan penghargaan SCTV Awards dalam kategori Mau Jadi Artis Ikatan Cinta Ikuti kembali Online Casting JAKARTA, iNews Setelah sukses menggelar Online Casting Ikatan Cinta Season yang berakhir Juni lalu, kini Klaklik kembali mengadakan online casting batch kedua yang terbuka bagi publik Peserta terpilih berkesempatan untuk berakting pada serial Ikatan Cinta dan kontrak dengan SMN Star Media Nusantara , tengok saja pemenang season Evelina Witanama asal Surabaya Puisi Mantra Cinta Kompasiana Terkadang cinta itu bukan ketulusan, tapi melalui mantra, atau peket Terkadang cinta itu bukan ketulusan, tapi melalui mantra, atau peket Ahok Ungkap Kontrak Pertamina yang Merugikan, Saatnya BUMN Dibersihkan Esdi A Dibaca Duhai Engkong, Tanpa Kritik Dikau Bak Sarung Tanpa Daleman Rudy Gunawan Dibaca Penasaran, Siapa Saja yang Mendapat Klaklik Luncurkan Buku Novel Ikatan Cinta Veronica akan mendapatkan kontrak eksklusif untuk penulisan Novel Ikatan Cinta dari MNC Pictures, dan juga mendapatkan hadiah sebesar Rp juta Penulis terbaik versi KLAKLIK Writers Hunt Novel Ikatan Cinta ini terpilih karena struktur cerita yang jelas, karakter dan juga penokohan yang pas dengan keseluruhan ide cerita yang sangat menarik BACA JUGA Sinopsis Ikatan Cinta SINOPSIS IKATAN CINTA November , Pak Irvan Semakin Ikatan Cinta SINOPSIS IKATAN CINTA November , Pak Irvan Semakin Berhati hati, Al Merasa Kesulitan Jangan lewatkan sinetron Ikatan Cinta yang dijadwalkan tayang malam ini pukul . WIB di RCTI pada Rabu November . Sekuriti Bandara Ngurah Rai Terancam Diputus Kontrak DENPASAR Sebanyak sekuriti Bandara Ngurah Rai Bali terancam diputus kontrak kerjanya Penyebabnya, mereka memiliki tato dan bertindik Hal itu menyusul rencana PT Angkasa Pura Supports melakukan seleksi baru pegawai kontrak per Januari Dalam seleksi itu, ada beberapa persyaratan di antaranya, usia maksimal tahun, tidak bertato Ini Suka Duka Oka Antara saat Terlibat dalam Sinetron JAKARTA Pemeran Om Irvan di sinetron Ikatan Cinta, Oka Antara mengaku kesulitan mendalami perannya.Pasalnya, dia keterbatasan waktu untuk membaca skenario dan mendalami peran Kalau acting Om Irvan susah si sebenernya, semuanya susah, karena kan kadang kadang kita kan baru baca skenario hari tu, ya baru selesai ditulis hari itu, langsung mendalami karakter saat itu juga, jadi Sinopsis Ikatan Cinta Oktober Denis Ingin Ketemu Sinopsis Ikatan Cinta Oktober Irvan Minta Rendy Batalkan Pernikahan Demi Kesembuhan Jessica Sinopsis Ikatan Cinta Oktober Jessica Punya Firasat Buruk dan Teringat Sosok Adi Terkini Anies Baswedan Ucapkan Selamat Hari Guru Nasional, Netizen Singgung Kabar Terkini Formula E Kamis, November WIB Kawal Putusan MK, Ratusan Buruh Demo Tujuh dari Delapan Member Tak Perpanjang Kontrak, Girl Tujuh dari Delapan Member Tak Perpanjang Kontrak, Girl Group Lovelyz Bubar Liputan Nov , WIB Diperbarui Nov , WIB Copy Link Perbesar Tujuh dari delapan personil Lovelyz hengkang dari agensi Woollim Entertainment Foto Twitter Official_LVLZ Liputan, Seoul Girl group Lovelyz yang debut pada November

  • Free Download Cinta Kontrak - by Nurul Ain Syuhada
    287Nurul Ain Syuhada
Cinta Kontrak

798 thought on “Cinta Kontrak

  1. Ayat ayat situasi banyak yang kelakar buat orang tersengih sorang sorang.Tapi sayangnya, bagi saya inilah contoh cerita yang takde mesej.Nampak macam penulisnya agak celaru dengan apa yang dia cuba nak sampaikan.Mintak maaf cakap tapi bab menutup aurat disentuh secara superficial hanya bertudung berbaju labuh tak ketat Macam clash dengan tingkah laku heroin Sebab tu saya kata bercelaru.Bila baca profil penulisnya, baru 19 tahun, barulah faham kenapa banyak isu disentuh secara luaran aje Tapi say [...]


  2. bagi golongan remaja, mgkin buku ni on TOP of their fav novels, tp bagi aku yg dah remaja purba ni, kurang masuk dgn jiwa aku.apapun, teruskan usaha lagi adik Ain no offense eh __


  3. Penulis Nurul Ain SyuhadaPenerbit Karya Seni EnterpriseISBN978 967 0246 03 1Harga RM20.00 RM23.00M S 586Cetakan 2 Julai 2011 Bila senduk bertemu kuali, bila api bertemu sumbu bom, bila cinta bertemu tuannya Sudut pandang Kak Chik Terpandang saja tajuk novel terus teruja nak beli dan bila dah sampai di tangan buku ni dulu yang disambar dan dibaca Kalau karya yang kahwin paksa atau ala ala kahwin kontrak ni macam dah kena baca la pulaHe.he.he.Gambaran kehidupan Alia Airysya diolah seolah olah terl [...]


  4. Secara jujur, saya stress baca novel ini Perwatakan heroin bukan kriteria yang saya suka Apapun, harap penulis akan hasilkan novel yang lebih baik daripada novel ini pada masa akan datang.


  5. Danial AiryshJalan cerita ok cuma susunan ayat tatabahasa agak kurang teratur aku rasa di sini editor juga patut memainkan peranannya Aku kalau boleh, lebih suka novel Melayu, menggunakan bahasa Melayu sepenuhnya sebab banyak berlaku bila dicampur aduk dengan bahasa Inggeris, penggunaan bahasa Inggeris itu kurang sesuai digunakan bahasa rojak vocab yang salah dan agak kurang seronok membacanya walaupun jalan ceritanya amat menarik sekali ada ketikanya, perkara sebegini boleh buat aku hilang mood [...]


  6. the best ever I had sy tabik spring r kt Airysha sbb dpt ubah DanialSy bleyh bayang betapa handsomenyer DanialKalaulah sy dpt hubby mcm Danial kan besthehehhehehI wish my dreams become true


  7. childish yang amat novel ini and heroin bertudung labuh tetapi attitude tidak mencerminkan langsung tapi perwatakan kepada mereka yang nak release tension boleh la baca novel ni


  8. Kelakar sangat tetapi heroin terlalu kasar at certain times Kesian dengan Danial saja.Cerita Cinta Kontrak ini boleh kebudak budakan sikit but tahapnya masih boleh diterima oleh Joy walaupun Mak Som yang siap hafal lagu Taylor Swift itu sangat illogical Anyway, I did enjoy this story.Oh ya, satu isu lagi Tajuk novel yang berkaitan dengan kontrak, disebut 1 2 kali sahaja dalam novel dan lepas itu tak ada mention langsung Pelik.


  9. Berjaya juga habiskn novel ni.Pendapat saya ialah novel ni biasa2 saja Tak suka watak heroine yang pakai tudung labuh tapi bercakap kasar giler ngan suami dia.Macam tak tahu dosa pahala Watak hero dan heroine nampak macam tak matang especially bila mereka bergaduh, rasa macam baca kisah percintaan budak belasan tahun sahaja


  10. Sy x suka ngan ayat dlm novel ni Betulla ramai yg kata kebudak an Jln crita mcm kalut sy mmg x selesa dgn ayat dlm ni


  11. hasil karya yg sgt kurang matang sorry to say bahasa dan gerapan bercelaru sana sini cara penulisan mcm kebudak budakan dah lah cerita ni tak ade mesej nak di sampaikan n paling tak berkenan dgn watak heroin ok malas nk komen lagi sangat frustrating with this novel oh puhleshhh karya mcm ni tak ade kena edit ke terbeli sbb trpengaruh dengan label dari Karya Seni menaubatkn novel ni sebagai terlaris sesalan yg tak terungkap i should have read reviews from GR first sebelum beli kat kedai


  12. untuk karya pertama penulis nurul ain syuhada, mmg agak kurang menyengat saya tak berapa suka dgn sikap heroin yg ada kalanya matang dan kebudak budakan tapi jgn terpengaruh dgn komen saya lain org lain taste bukan so, pada penulis keep it up.


  13. cerita ni mmg funny lepas habis baca, tgk la profile penulisnya dan sgtlah t kejut sbb penulisnya bru berusia 18 tahun certain part mmg agak childish tapi sumpah gila klaka happy endingx rugi baca D



  14. Buku ini lebih sesuai untuk pembaca remaja but not an old birdie like me Ianya satu percubaan yang bagus dari penulis muda Keep up the good work.



  15. readers hanya dimomokkan dengan kisah cinta n babak2 yang kelakar saja penulis muda sepatutnya memartabatkan sastera bahasa or selitkan pengajaran dalam novel terasa kosong dan kebudak budakan.




  16. Ibu Rasa macam nak terjun laut Terseksa la kalau macam ni dengan kontrak tak matured tu lagi Hampeh punya engineer Pergi blaja tinggi tinggi sebab nak create kontrak bebudak camtu ke Kalau aku jadik pengarah universiti cicak kobeng tu, ku tendang jauh masuk gol mamat ni Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Yati, Airysha bekerja di sebuah butik [...]



  17. Alia Airysha dan Muhammad Danial Franz asyik bertegang urat bila bertemu Tapi itu yang buat Danial teringat dan mula jatuh cinta Dia akhirnya minta mami dan papanya untuk mengahwinkan mereka secepat mungkin Hidup mereka sentiasa saja penuh dengan riuh rendah, sakat menyakat, bergaduh, merajuk dan berkecil hati Mereka mencari titik penyesuaian Bila hati mula serasi, dugaan timbul Nabila berkeras mahu memiliki Danial dan Airysha telah bersetuju untuk merelakan Dia tidak yakin rasa hatinya untuk su [...]


  18. Airysh DanialSaya setuju dengan pendapat MamaErra tentang novel niNi pendapat MamaErra Jalan cerita ok cuma susunan ayat tatabahasa agak kurang teratur aku rasa di sini editor juga patut memainkan peranannya Aku kalau boleh, lebih suka novel Melayu, menggunakan bahasa Melayu sepenuhnya sebab banyak berlaku bila dicampur aduk dengan bahasa Inggeris, penggunaan bahasa Inggeris itu kurang sesuai digunakan bahasa rojak vocab yang salah dan agak kurang seronok membacanya walaupun jalan ceritanya amat [...]


  19. Rasanya aku faham perasan watak Airysha yg pernah ditanya dipandang semacam bila pakaiannya menutup aurat as in bertudung labuh berbaju labuh etc tapi perangainya tak seperti yang sepatutnya maknanya pemakaian tu haruslah selari dengan perangai.tapi rasanya as long as dia tak buat sesuatu yg menyalahi hukum syarak, apa salahnya dia bertudung labuh walaupun perangai gila gila, ganas, kasar, selamba hadap well this is just my two cents Over all its a good read Cukup masam manisnya Good job Nurul A [...]


  20. Cerita ni, bagi EN oklah ada jalan cerita tersendiri dari sudut pembacaan agak santai tapi bagi EN, cara penceritaan agak semak sikit sebab fokus pada sudut pandangan tu agak susah nak agak Kadang2 penulis Nurul Ain Syuhada ni, mengunakan POV1 POV3 dalam novel Cinta Kontrak ni Ia agak tidak dapat fokus kat situ Then, Monolog tu banyak sangat sampai watak sampingan tu, penulis ada tulis rasa hati Tapi syabas kepada penulis yang berani menonjolkan kelainan dalam novel ini Kelainan dari pengunaan s [...]


  21. Ulasan saya sama dengan dengan Ras cari review dia somewhere dalam banyak2 review buku ni Tak na bagi link sebab tiba tiba keluar ulasan dia kat timeline dan rasa sama Tak sampai hati nak tulis tapi itulahCuma, bila ada penulis baru yang teruja terbitkan buku sendiri dalam kekaguman at least mereka ada buku, ko hado ada rasa kasihan Yang pasti, sila terus tulis buku, jangan putus asa after all road to success is always underconstruction dan jaga kualiti bukan untuk populariti kuantiti 10 11 2014 [...]


  22. gaya penulisan yang serabut dan sgt klise annoying pon ye, family planning pon kene jadi plot cerita jugak ke seriously, the moment dia dah baik dengan suami dia,dah abes dah cerita ni patutnya kata kahwin kontrak kan nk guna english tu boleh, tp kan mmg mengarut kesalahan bahasa yang ada dalam novel ni bahasa sangat teruk kesimpulan, menyesal beli.


  23. nak jual buku ni rm 8cam yang orang lain cakap, bila baca rasa confused kejap aurat cover dah alhamdulillah tapi adab ngan suami takde bahasa kasar nya lah haii pastu tengok yang tulis budak2 bukan nak underestimate sbb pernah je baca budak spm punya novel and cerpen tapi superbb sampai tak rasa mcm budak yg tulis yg ni dia punya tak logic macam budak sekolah rendah sabar je lah.


  24. novel ni bukan teruk sangat masih ada cerita masih ada isi cuma olahan yang buat saya stress ketika membaca penulis kena banyak buat latihan menulis dan juga kena baca novel novel otai yang lain untuk rujukan.


  25. novel ini mungkin ditujukan kepada golongan budak budak sekolah so makcik yang sudah habis sekolah macam saya tak boleh nak hadam cerita ini.ayatnya sangat keanak anakkannceritaan agak tidak matangegan adegan kebanyakannya tidak perlu ada pun tak ada bintang untuk buku ini sekian.


Leave a Comment